Masturberen als voorspel

 Waarom masturberen?

De afgelopen decennia zijn de taboes omtrent masturbatie veel minder geworden. Vroeger dacht men dat dit tot blindheid, verzwakking, waanzin of het verlies van de maagdelijkheid kon leiden, maar deskundigen hebben dat de wereld uit geholpen. Vroeger dacht men dat alleen jongens en mannen masturbeerden, maar inmiddels is het alom bekend dat vrouwen van alle leeftijden dat ook doen. In een onderzoek uit 1966 gaf 46 procent van de vrouwen toe dat ze rond hun twintigste weleens hadden gemasturbeerd. Dit onderzoek werd in 1981 herhaald en toen was dit opgelopen tot 73 procent.

De lichamelijke veranderingen die bij masturbatie optreden zijn dezelfde als bij de geslachtsgemeenschap. De penis wordt stijf en bij de opening kan een heldere afscheiding te zien zijn. Als de opwinding zijn hoogtepunt nadert, spuit er zaad uit. De vagina wordt vochtig en de schaamlippen en clitoris stromen vol bloed. Clitorale prikkeling kan de vrouw tot een orgasme brengen.

 

Waarom masturberen

Masturberen als voorspel

Afgezien van wederzijdse masturbatie als voorspel of alternatief, kunnen vrouwen tijdens het vrijen, als de penis in de vagina is, ook masturberen. Seksuologen raden dit aan voor vrouwen die niet klaarkomen van het stoten van de penis alleen of die sneller een orgasme willen dan dit stoten oplevert. Sommige houdingen maken dit masturberen gemakkelijker dan andere. In de missionarishouding kan men niet goed bij de clitoris, maar wel als de vrouw boven zit of vanachter gepenetreerd wordt. De man kan ook de clitoris stimuleren, mocht de houding dit toestaan.

 

Masturberen met seks speeltjes

Vibrators en dildo's zijn de populairste seksspeeltjes, en allebei geven ze een heel directe en betrouwbare vorm van seksuele prikkeling. Seksspeeltjes kan men alleen gebruiken, bij het masturberen, of met z’n tweeën bij het vrijen.

Een vibrator is meestal penisvormig en heeft een motortje dat op batterijen of elektriciteit loopt en waardoor de vibrator gaat vibreren. AIs men hem zachtjes tegen de clitoris, schaamlippen, tepels, het perineum of anus houdt, of hem in de vagina steekt, dan zorgen de trillingen voor prikkeling van de talloze zenuwuiteinden die op die plekken zitten. Deze prikkeling kan zo sterk zijn dat hij tot een orgasme leidt.

Een dildo is net zoiets als een vibrator, maar kan niet trillen en wordt bij het masturberen en vrijen gebruikt als een kunstpenis. Sommige dildo's hebben een rubberen of zachte plastic bol aan de onderkant die men kan vullen met warm water en waar men in moet knijpen, ter nabootsing van een zaadlozing. Vibrators en dildo's moeten altijd voor en na gebruik goed gewassen en gedroogd worden, anders worden ze een bron van bacteriën en schimmels. Voor extra veiligheid kan men er een condoom om doen en die na gebruik weggooien.

Comments